Cool4Horses

Laat je dit jaar niet verrassen
door ZOMERECZEEM!

Doe de zomereczeemcheck
en profiteer van de kennismakingsaanbieding voor C4H-voeding!

Wat is zomereczeem? Lees meer....

Voor je het weet komen de temperaturen weer boven de 15°C en worden de knutten die zomereczeem veroorzaken actief. Zomereczeem is de meest voorkomende huidallergie bij paarden en wordt veroorzaakt door de beet van knutten. Om eitjes te kunnen leggen hebben knutten bloed nodig. Dit krijgen ze door met hun monddelen, waar een soort minizaagjes in zitten, de (paarden)huid te doorboren. Met hun speeksel brengen ze dan bepaalde eiwitten in de huid die de bloedstolling tegengaan zodat ze zich gedurende enkele minuten aan het bloed tegoed kunnen doen. Paarden met zomereczeem zijn allergisch voor eiwitten in het knuttenspeeksel. Als ze in contact komen met deze allergenen dan ontstaat er een allergische reactie die veel jeuk geeft. Vervolgens gaan de paarden schuren, soms tot bloedens toe, om maar van die vreselijke jeuk af te komen. Hierdoor ontstaan de karakteristieke schuurplekken. Deze plekken zijn vaak vooral te zien op plaatsen waar de knutten relatief makkelijk bij de huid kunnen komen, zoals bij de staart en manen, waar de haren wat verder uit elkaar staan. Daarom wordt zomereczeem ook vaak staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Na een knuttenbeet komen de allergenen in contact met bepaalde cellen in de huid: de mestcellen. Deze cellen scheiden als reactie histamine uit, dat vervolgens zorgt voor de allergische reactie en de jeuk.

Heeft mijn paard zomereczeem? Doe de check!

Zolang de knutten niet de kans krijgen om te bijten zal de allergische reactie, en dus de symptomen van zomereczeem, wegblijven. Dit ligt ten grondslag aan deze zomereczeemcheck. Aan de rechterkant vind je een toelichting bij de nummers.

Disclaimer: Het bovenstaande flow-diagram geeft aan of je paard wel of niet (waarschijnlijk) zomereczeem heeft. Hieraan kunnen echter geen rechten verbonden worden. Voor een echte diagnose dien je een dierenarts te raadplegen.

Profiteer direct van de kennismakingsaanbieding

Twijfel je nog? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag een persoonlijk advies.

Cool4Horses heeft een nieuw voedingssupplement tegen zomereczeem ontwikkeld op volledig natuurlijke basis. Dit supplement, C4H-voeding, zorgt ervoor dat er na de knuttenbeet veel minder histamine vrijkomt, waardoor de allergische reactie en daarmee ook de jeuk, sterk vermindert. De beste resultaten worden bereikt als je 2 tot 3 weken vóórdat de knutten actief worden begint met het geven van C4H-voeding

C4H-Voeding 10 kg


Profiteer van de kennismakingsaanbieding en bestel nu C4H-voeding. Voor een zak van 10 kg betaal je tot en met 31 maart 2022 € 69,00 in plaats van € 84,00 

Let op: de korting wordt automatisch toegepast bij het afrekenen. Verzending is gratis vanaf € 50,00. Je bespaart hierdoor nog eens € 6,95 extra.

Liever nog even wachten? Dat kan ook! Meld je aan en profiteer later.

Blijf via e-mail op de hoogte van nieuws, gebruikersverhalen, acties en aanbiedingen.

Je ontvangt via e-mail een kortingslink van 15 euro die je kunt verzilveren tot en met 31 maart 2022. Bovendien is de verzending tot en met 31 maart gratis bij een bestelling vanaf € 50,00. Je bespaart hierdoor nog eens € 6,95 extra.

Aanmelden is geheel vrijblijvend en je kunt je bij elke e-mail weer afmelden.
Door aan te melden ga je akkoord met het privacybeleid van Cool4Horses.