Behandeling met C4H


Zomereczeem voorkomen

C4H kan ingezet worden om zomereczeem te voorkomen (profylaxe); hiertoe dient ongeveer 2 à 3 weken voordat de knut actief wordt te worden gestart met de behandeling. Dit dient ertoe om de werkzame bestanddelen in het bloed op te bouwen tot het gewenste en benodigde niveau. Deze is afhankelijk van het gewicht van het paard, de ernst van het eczeem, de wijze waarop het paard gehouden wordt etc.

Een uitbraak van zomereczeem behandelen

Daarnaast kan C4H worden gebruikt om een uitbraak van zomereczeem te lijf te gaan: in dit geval heb je zowel de olie als het voedingssupplement nodig. De eerste 10–14 dagen worden alle open plekken intensief behandeld (of volhouden totdat de huid duidelijk waarneembaar is verbeterd); daarna volstaat het dagelijks geven van het voedingssupplement en de frequentie van de olie kan worden afgebouwd: eerst naar om de dag, en vervolgens aanpassen aan de ernst van de huidklachten.

Persoonlijk advies

Een persoonlijk advies kan altijd verkregen worden bij Cool4Horses. Je hebt in principe alleen het supplement nodig; echter, de olie is voor de meeste paarden ook nodig om direct de symptomen op de huid te bestrijden. De terpenen in de olie hebben een antibacteriële werking en voorkomt zo secundaire infecties bij huidbeschadigingen. Daarnaast bevat de olie jeukstillende stoffen, alsmede wordt lokaal de allergische reactie afgeremd.

Zomereczeem is niet iets dat je “met een pilletje” kan behandelen. Het vraagt om een intensieve, dagelijkse en persoonlijke aanpak verschillend van paard tot paard. Cool4Horses of je paardenarts kan je hierbij van dienst zijn met advies.

Bekijk de gebruiksaanwijzing voor meer informatie over het gebruik van de C4H producten.