Cool4Horses Team


 
 John Molenaar

John Molenaar
Chief Executive Officer (CEO) en oprichter 

De start van Cool4Horses is begonnen met het paard Bonita van John en Rose, een PRE (Pura Rasa Espanola) met staart- en maneneczeem (SME, zomereczeem). Als biochemicus heeft John onderzoek gedaan naar zomereczeem en een idee ontwikkeld om deze vervelende allergie te bestrijden. Een uitgebreid verhaal over het ontstaan van Cool4Horses vind je hier.

Edwin Tijhaar

Dr. Edwin Tijhaar
Chief Scientific Officer (CSO) en managing director 

Edwin is afgestuurd in de Biologie aan de Universiteit Utrecht met als hoofdrichtingen Moleculaire Biologie en Immunologie. Vervolgens is hij onder leiding van Prof. Ab Osterhaus gepromoveerd op vaccinontwikkeling voor het virus dat AIDS bij katten veroorzaakt (Feline Immunodeficiency Virus). Als postdoctoraal onderzoeker heeft hij zijn onderzoek aan AIDS vaccins voortgezet bij de Universiteit van St. Andrews in Schotland. Na ruim 3 jaar keerde hij terug naar Nederland waar hij zich bij de Veterinaire Faculteit in Utrecht met zijn onderzoek verder op het veld van de veterinaire immunologie gericht heeft. Sinds 2007 werk hij bij de afdeling Cell Biology and Immunology van de Wageningen University als groepsleider in de Veterinaire Immunologie. Een van zijn onderzoeksproject betreft zomereczeem bij paarden.

Michel Deters

Michel Deters
Chief Business Developer Officer en managing director

Michel heeft bedrijfseconomie gevolgd op de HEAO te Utrecht. Na zijn studie is hij zijn carrière gestart in commerciële functies binnen de financiële sector.

In 2001 heeft hij zijn onderneming opgericht om startups te ondersteunen op het gebied van business development en investeringen. Sinds 2017 is hij betrokken bij Cool4Horses als investeerder en sinds 2020 actief in de bedrijfsvoering.

Ivy van Kemenade

Ivy van Kemenade
Dierwetenschapper, website, blogs en socials

In 2020 is Ivy als dierwetenschapper afgestudeerd aan Wageningen University & Research. Als afstudeerproject mocht zij in haar scriptie meewerken aan het ontwikkelen van een allergietest om zomereczeem te detecteren in het bloed. Voor haar als paardenliefhebber een interessant onderwerp om me in te verdiepen. Paardrijden is al sinds haar kindertijd haar grootste hobby. Een aantal jaren geleden is Ivy naast paardrijden ook gaan mennen. Zij vindt het erg leuk dat zij nu via Cool4Horses een deel van haar energie in het verbeteren van paardenwelzijn kan steken.

Celine Verschuren
Veldspecialist en klantondersteuning

Met ruim 10 jaar ervaring in het veld met paarden, hun management en hun eigenaren kun je Celine gerust een deskundige noemen in het equine domein. Ze heeft een achtergrond in het trainen van paarden. Haar Bonita was de eerste die behandeld werd met C4H. Alle uitdagingen om C4H zo optimaal mogelijk te produceren en toe te dienen heeft ze van dichtbij meegemaakt en ondertussen ruim 5 jaar ervaring bij het vaststellen van de eczeemklachten en bij de behandeling hiervan. Sinds 2017 is ze actief voor Cool4Horses in klantondersteuning en advies.