Blogs over zomereczeem RSS
Werking van C4H bij zomereczeem

Werking van C4H bij zomereczeem

In deze blog vertelt dr. Edwin Tijhaar meer over de werking van de producten van Cool4Horses. Cool4Horses heeft speciaal voor de verzorging van paarden met zomereczeem C4H ontwikkeld. Het bestaat uit een voedingssupplement (C4H-voeding) dat de allergie van binnenuit aanpakt en een ontstekingsremmende olie (C4H-olie) die uitwendig wordt gebruikt en een snel herstel van eczeemplekken bevordert. Beide producten zijn 100% natuurlijk en plantaardig. Hoe werkt C4H-voeding nu precies? 

Lees verderJeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Jeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Er zijn verschillende huidaandoeningen bij paarden die zich uiten in jeuk. Over het algemeen kan jeuk bij paarden worden ingedeeld onder een van de volgende drie categorieën: ectoparasieten, infecties of allergieën. Staart- en manen eczeem, oftewel zomereczeem, valt in de laatste categorie van de allergieën. In deze blog zetten we een aantal oorzaken van een jeukende huid voor je op een rijtje, we verwijzen je naar mogelijk nuttige eerdere blogs én de zomereczeemcheck!

Lees verder
Hoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Hoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Twijfel je nog of je paard zomereczeem heeft? Niet elk paard met jeuk heeft zomereczeem, maar de kans is wel aanwezig! In deze blog gaan we wat verder in op de symptomen van zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Veterinair immunoloog Edwin heeft voor Cool4Horses de zomereczeemcheck opgesteld. Check met dit flow-diagram of je paard wel of niet (waarschijnlijk) zomereczeem heeft.

Lees verder