Blogs over zomereczeem — jeuk paard RSSZomereczeem diagnosticeren door middel van een bloedtest

Zomereczeem diagnosticeren door middel van een bloedtest

Helaas bestaat er op dit moment nog geen bloedtest is om SME te diagnosticeren. In deze blog gaan we dieper in op het diagnosticeren van zomereczeem en welke stappen er zijn richting een betrouwbare test voor zomereczeem.

Lees verder

De werking van C4H bij jeuk en kale plekken

De werking van C4H bij jeuk en kale plekken

In deze blog vertelt dr. Edwin Tijhaar meer over de werking van de producten van Cool4Horses. Cool4Horses heeft speciaal voor de verzorging van paarden met jeuk, schuren en kale plekken C4H ontwikkeld. Het bestaat uit een voedingssupplement (C4H-voeding) dat de allergie voor knutten van binnenuit ondersteund en een ontstekingsremmende olie (C4H-olie) die uitwendig wordt gebruikt en een snel herstel van de kale plekken bevordert. Beide producten zijn 100% natuurlijk en plantaardig. Hoe werkt C4H-voeding nu precies? 

Lees verderJeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Jeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Er zijn verschillende huidaandoeningen bij paarden die zich uiten in jeuk. Over het algemeen kan jeuk bij paarden worden ingedeeld onder een van de volgende drie categorieën: ectoparasieten, infecties of allergieën. Staart- en manen eczeem, oftewel zomereczeem, valt in de laatste categorie van de allergieën. In deze blog zetten we een aantal oorzaken van een jeukende huid voor je op een rijtje, we verwijzen je naar mogelijk nuttige eerdere blogs én de zomereczeemcheck!

Lees verder