Blogs over zomereczeem — Cool4Horses RSSZomereczeem diagnosticeren door middel van een bloedtest

Zomereczeem diagnosticeren door middel van een bloedtest

Helaas bestaat er op dit moment nog geen bloedtest is om SME te diagnosticeren. In deze blog gaan we dieper in op het diagnosticeren van zomereczeem en welke stappen er zijn richting een betrouwbare test voor zomereczeem.

Lees verder
De werking van C4H bij jeuk en kale plekken

De werking van C4H bij jeuk en kale plekken

In deze blog vertelt dr. Edwin Tijhaar meer over de werking van de producten van Cool4Horses. Cool4Horses heeft speciaal voor de verzorging van paarden met jeuk, schuren en kale plekken C4H ontwikkeld. Het bestaat uit een voedingssupplement (C4H-voeding) dat de allergie voor knutten van binnenuit ondersteund en een ontstekingsremmende olie (C4H-olie) die uitwendig wordt gebruikt en een snel herstel van de kale plekken bevordert. Beide producten zijn 100% natuurlijk en plantaardig. Hoe werkt C4H-voeding nu precies? 

Lees verderHoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Hoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Twijfel je nog of je paard zomereczeem heeft? Niet elk paard met jeuk heeft zomereczeem, maar de kans is wel aanwezig! In deze blog gaan we wat verder in op de symptomen van zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Veterinair immunoloog Edwin heeft voor Cool4Horses de zomereczeemcheck opgesteld. Check met dit flow-diagram of je paard wel of niet (waarschijnlijk) zomereczeem heeft.

Lees verder