Blogs over zomereczeem — C4H RSSJeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Jeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Er zijn verschillende huidaandoeningen bij paarden die zich uiten in jeuk. Over het algemeen kan jeuk bij paarden worden ingedeeld onder een van de volgende drie categorieën: ectoparasieten, infecties of allergieën. Staart- en manen eczeem, oftewel zomereczeem, valt in de laatste categorie van de allergieën. In deze blog zetten we een aantal oorzaken van een jeukende huid voor je op een rijtje, we verwijzen je naar mogelijk nuttige eerdere blogs én de zomereczeemcheck!

Lees verder
Hoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Hoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Twijfel je nog of je paard zomereczeem heeft? Niet elk paard met jeuk heeft zomereczeem, maar de kans is wel aanwezig! In deze blog gaan we wat verder in op de symptomen van zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Veterinair immunoloog Edwin heeft voor Cool4Horses de zomereczeemcheck opgesteld. Check met dit flow-diagram of je paard wel of niet (waarschijnlijk) zomereczeem heeft.

Lees verderWat veroorzaakt zomereczeem?

Wat veroorzaakt zomereczeem?

Als je paard last heeft van jeuk en schuurplekken wil je als eigenaar je paard zo goed mogelijk ondersteunen. Wellicht heeft je paard zomereczeem. Wij van Cool4Horses willen daarbij helpen. Naast onze producten en ondersteuning in het gebruik, willen we je ook helpen om te begrijpen wat zomereczeem is. In deze eerste informatieve blog een uitleg over de oorzaak van zomereczeem.

Lees verder