Blogs over zomereczeem — C4H RSSZomereczeem diagnosticeren door middel van een bloedtest

Zomereczeem diagnosticeren door middel van een bloedtest

Helaas bestaat er op dit moment nog geen bloedtest is om SME te diagnosticeren. In deze blog gaan we dieper in op het diagnosticeren van zomereczeem en welke stappen er zijn richting een betrouwbare test voor zomereczeem.

Lees verder
Jeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Jeuk bij paarden, niet alleen bij zomereczeem

Er zijn verschillende huidaandoeningen bij paarden die zich uiten in jeuk. Over het algemeen kan jeuk bij paarden worden ingedeeld onder een van de volgende drie categorieën: ectoparasieten, infecties of allergieën. Staart- en manen eczeem, oftewel zomereczeem, valt in de laatste categorie van de allergieën. In deze blog zetten we een aantal oorzaken van een jeukende huid voor je op een rijtje, we verwijzen je naar mogelijk nuttige eerdere blogs én de zomereczeemcheck!

Lees verderKleine knut zorgt voor grote problemen!

Kleine knut zorgt voor grote problemen!

Knutten zijn kleine steekvliegjes die paarden grote problemen kunnen bezorgen! Ze zijn namelijk verantwoordelijk voor zomereczeem. Zomereczeem is de meest voorkomende allergische huidaandoening bij paarden. Het veroorzaakt een hoop jeuk en kale schuurplekken bij het paard. In deze blog geven we jullie meer informatie over deze vervelende insecten.

Lees verderHoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Hoe weet ik of mijn paard zomereczeem heeft?

Twijfel je nog of je paard zomereczeem heeft? Niet elk paard met jeuk heeft zomereczeem, maar de kans is wel aanwezig! In deze blog gaan we wat verder in op de symptomen van zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem (SME) genoemd. Veterinair immunoloog Edwin heeft voor Cool4Horses de zomereczeemcheck opgesteld. Check met dit flow-diagram of je paard wel of niet (waarschijnlijk) zomereczeem heeft.

Lees verder