Tips voor het gebruik van C4H


Om tot een positief resultaat te komen met het gebruik van C4H is het belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing goed doorneemt. Daarnaast hieronder nog een aantal tips op een rijtje. Heb je nog vragen neemt dan contact met ons op! We geven je graag persoonlijk advies.

C4H-Voeding

  • Het is belangrijk dat je de juiste dosering C4H geeft. Voor de juiste dosering van C4H-voeding gebruik je de eerste keer een keukenweegschaal zodat je weet tot hoever je de voerschep moet vullen.
  • Laat je paard de C4H-brokjes steeds liggen? Meng C4H-voeding met het favoriete voer van je paard. Je kunt C4H-voeding ook mengen in slobber of laten weken in een beetje suikervrije appel- of wortelsap.
  • Heb je na enkele weken nog onvoldoende resultaat? Verhoog de dosering dan tijdelijk met 25%. Heeft je paard na 3 tot 5 dagen dan nog steeds jeuk, neem dan contact met ons op zodat we je een passend advies kunnen geven.

 

C4H-Olie

  • C4H-olie in een dunne laag aanbrengen over de aangedane kale plekjes op het lijf. Let ook goed op plekken bij de haaraanzet van de manen/staart. Bij schuurplekken in de manenkam en staartaanzet goed tussen de haren wrijven. Je hebt maar een druppel nodig op de kale plekken, vermijd smeren op gezonde manen/haren om zo min mogelijk olie te verspillen.
  • Om de C4H-olie in het flesje zo min mogelijk te vervuilen kan de bijgeleverde spuit worden gebruikt om olie eruit te halen. Het rode dopje kan worden gebruikt om de spuit af te sluiten.
  • Als er wat vlokken in de C4H-olie zitten heeft deze mogelijk wat te koud gestaan, even schudden en op kamertemperatuur laten komen.
  • Smeer de C4H-olie ruim 2 uur voordat het paard in de zon komt, of na 17:00 uur in de middag als de felste zon weg is.