Gebruikers aan het woord: Dominique over 9-jarige Welsh Bravour


In deze review laten we Dominique aan het woord over wat C4H-voeding heeft betekend voor haar pony, Bravour.

Ik heb een Welsh pony, Bravour, van 9 jaar oud, die vroeger heel lichtjes durfde schuren, maar het was niet dramatisch en hij had er niet echt heel veel last van. Ik hield het wel goed in het oog en kon met dogeczeem zalf (van de dierenarts) het wel onder controle houden tot vorige zomer…

Hij had net een ponykamp achter de rug (waar hij heel vervelend was geweest en zo kende ik hem niet), toen hij terugkwam in zijn oude vertrouwde omgeving, is hij erg begonnen met schuren. Zo hard dat zijn hals helemaal dik was, vol met bobbels en open wondjes. Ik dacht eerst aan een allergische reactie en belde de dierenarts op. Het duurde een dag of twee voor hij kwam en hij zei gewoon wat van die zalf, dan gaat het wel over… Maar mijn pony had er nu echt heel veel last van en van zodra hij ergens een gelegenheid had om te schuren, deed hij dat. Hij had echt verschrikkelijk veel jeuk. Sindsdien schuurde hij dus hard en ik voelde me machteloos als ik hem zo zag schuren. Ik baalde er echt van en wilde hem echt van die jeuk af helpen!

Bravour in augustus 2020, pony met veel jeuk. Voor gebruik C4H producten
Foto 1 en 2: Hals en buik van Bravour voor gebruik C4H-voeding, augustus 2020
Ik ben toen begonnen met zoeken en daarbij ervaringen gaan opvragen bij andere mensen, maar ik vond niet echt iets waar ik me in kon vinden. Toevallig kwam ik op Facebook Cool4Horses tegen en ik dacht: laat ik het eens proberen. De dierenarts kwam met middeltjes om erop te wrijven, maar ik wilde iets dat aan de oorzaak werkt en de uitleg die ik las van C4H leek wel iets waar ik me kon in vinden, zeker omdat het een natuurlijk product is.

Ik had een zak besteld van 10kg en na drie dagen voeren zag ik dat mijn pony toch al heel wat rustiger werd en minder de neiging had om te schuren! Na een week schuurde hij zijn staart al niet meer en op zijn hals kwam een klein beetje haar terug.

Na twee weken wilde hij ineens de korreltjes niet meer eten (ik gaf wat teveel bleek achteraf). Ik ben toen gestopt en Bravour ging na 2 dagen weer schuren. Eventjes gemaild met Cool4Horses hoe ik het kon oplossen en heel snel een mail met tips terug gekregen, die echt wel werkten. Nu lust hij de C4H-voeding weer en doet het supplement echt wel zijn werk. De olie heb ik achteraf ook besteld om op de schuurplekken te wrijven en deze heeft echt een kalmerende werking: voorheen liep hij van me weg als ik wat op zijn hals wilde smeren… Nu niet meer.

Ik ben heel blij dat ik toevallig bij Cool4Horses ben gekomen en ben heel blij dat mijn pony terug vrolijk is en bijna geen last heeft van jeuk… Ik werd er zelf gek van als ik hem zag schuren. Ik post hierbij de foto’s voor C4H gebruik (heb er weinig van): in het begin foto 1 en 2 (24 augustus 2020). Foto 3 en 4 (april 2021) met de olie op de plekken en laatste foto’s van hoe hij er nu uitziet. Ik ben echt wel overtuigd van de werking.

Pony Bravour behandeld met de C4H-olie op de schuurplekken op de hals.
Foto 3 en 4: Plekken op de hals behandeld met C4H-olie

We zijn nu volop in het seizoen, en ik zie dat hij soms nog durft te schuren, maar is niet zo erg als voorheen. Hij eet zijn korreltjes nu netjes op en geniet ervan als ik de olie in zijn manen wrijf, voor zijn staart is het zo goed als niet nodig. Je ziet nog steeds waar de wrijfvlek is geweest, maar het haar komt mooi terug als ook zijn staartharen (foto 6) aan de zijkant. Laatste foto’s (foto 5, 6 en 7) zijn op 19 mei 2021 genomen.

Het belangrijkste voor mij is dat dit product van binnenuit werkt en op natuurlijke basis is en dat mijn pony zo goed als jeukvrij is. We moeten wat geduld hebben, maar ik ben overtuigd!

Eczemer Bravour in mei2021 in behandeling met C4H-olie en C4H-voeding, nagenoeg jeukvrij!
Foto 5 en 6: Bravour half mei 2021, plekken worden ingesmeerd met C4H-olie en hij krijgt C4H-voeding, maar het belangrijkste: zo goed als jeukvrij!
 Foto 7: Staart van Bravour in mei 2021, na gebruik C4H-voeding
Foto 7: Staart van Bravour mei 2021, nu hij C4H-voeding krijgt. Staartharen komen weer terug.